Verwisselbare schijven scannen wanneer ze op de computer zijn aangesloten

Kaspersky Endpoint Security scant alle bestanden die u start of kopieert, zelfs als deze bestanden op een verwisselbare schijf staan (File Threat Protection-onderdeel). Als u de verspreiding van virussen en andere malware wilt voorkomen, kunt u configureren dat verwisselbare schijven automatisch worden gescand wanneer ze op de computer worden aangesloten. Kaspersky Endpoint Security probeert automatisch om alle gevonden geïnfecteerde bestanden te desinfecteren. Mocht de desinfectie mislukken, dan worden de bestanden door Kaspersky Endpoint Security verwijderd. Het onderdeel houdt een computer veilig door scans uit te voeren die technologie zoals machine learning, heuristische analyse (hoog niveau) en analyse op basis van definities implementeren. Kaspersky Endpoint Security maakt ook gebruik van iSwift- en iChecker-scanoptimalisatietechnologieën. De technologieën staan altijd aan en kunnen niet worden uitgeschakeld.

Start van Scan van verwisselbare schijven configureren via de Beheerconsole (MMC)

Start van Scan van verwisselbare schijven configureren via de Webconsole en Cloudconsole

Start van Scan van verwisselbare schijven configureren via de programma-interface

Instellingen van de taak Scan van verwisselbare schijven

Parameter

Beschrijving

Actie bij aansluiting van verwisselbare schijf

Gedetailleerde Scan. Als een verwisselbare schijf wordt aangesloten wanneer deze optie is geselecteerd, scant Kaspersky Endpoint Security alle bestanden op de verwisselbare schijf, inclusief geneste bestanden in samengestelde bestanden, archieven, distributiepakketten en bestanden met Office-indelingen. Kaspersky Endpoint Security scant geen bestanden met een e-mailindeling of archieven met wachtwoordbeveiliging.

Snelle Scan. Als deze optie is geselecteerd en een verwisselbare schijf wordt aangesloten, scant Kaspersky Endpoint Security alleen bestanden met specifieke indelingen die heel kwetsbaar zijn voor infecties en pakt het geen samengestelde objecten uit.

Maximale grootte van verwisselbare schijven

Als dit selectievakje is ingeschakeld, wordt de gekozen actie in de vervolgkeuzelijst Actie bij aansluiting van verwisselbare schijf door Kaspersky Endpoint Security uitgevoerd op verwisselbare schijven die kleiner dan de opgegeven waarde zijn.

Als het selectievakje is uitgeschakeld, wordt de gekozen actie in de vervolgkeuzelijst Actie bij aansluiting van verwisselbare schijf door Kaspersky Endpoint Security uitgevoerd op verwisselbare schijven van elke grootte.

Toon voortgang van scan

Als het selectievakje is ingeschakeld, geeft Kaspersky Endpoint Security de voortgang van de scan van verwisselbare schijven weer in een afzonderlijk venster en in het gedeelte Taken.

Als het selectievakje is uitgeschakeld, voert Kaspersky Endpoint Security de scan van verwisselbare schijven op de achtergrond uit.

Voorkom het stoppen van de scantaak

Als dit selectievakje is ingeschakeld, zijn voor de scantaak voor verwisselbare schijven in de lokale interface van Kaspersky Endpoint Security de knop Stoppen in het gedeelte Taken en de knop Stoppen in het venster scan van verwisselbare schijven niet beschikbaar.